Competitions

По време на ЕвроСпелео Форум 2019 ще бъдат проведени следните надпревари: Фотоконкурс, EuroSpeleo Image’In Film Festival и Спелео Олимийски игри.

Покана за изпращане на снимки за фотоконкурса

По време на 13-ти Евро Спелео Форум, послучай 90-тата годишнина на организираното пещерно движение в България и 45 години пещерно спасяване ще се проведе фотоконкурс.

Допустими са всички снимки, свързани с пещери (творчески, документални, хумористични и др.).

Снимките трябва да бъдат във формат JPG с мин. 2500 пиксела по дългата страна на снимката.

Всеки участник може да изпраща до 3 свои творби на електронна поща: esf-photo@speleo-bg.org със следната информация: заглавие на снимката, описание (къде е направена), автор, данни за връзка. Участието на автора в ЕвроСпелео Форума е задължително.

Снимките ще бъдат отпечатани и показани на изложба по време на ЕвроСпелео Форума. Оценяването на снимките ще бъде направено чрез гласуване от публиката. Имената на авторите няма да бъдат показани в изложбата, за да може гласуващите да дадат своя вот безпристрастно.

Авторските права остават за фотографа. Фотографът се съгласява, че неговите / нейните снимки могат да бъдат отпечатвани и представени онлайн за целите на отчета за ЕвроСпелео Форум 2019, без да бъдат модифицирани.

Трите най-добри снимки ще получат награди от нашите спонсори.

Очакваме вашите най-добри снимки!

Краен срок за получаване на снимките: 1 август 2019 г.  


Покана за участие в EuroSpeleo Image’In Film Festival

По време на 13-ти Евро Спелео Форум ще се проведе и EuroSpeleo Image’In Film Festival.

Предвижда се прожекциите да са вечерите в залите на Национален учебен център на Червения кръст или на открито. Допустими материали са филми или снимки, организирани като слайдшоу.

Всички желаещи за участие, следва да изпратят своите материали в MP4 формат, предоставяйки линк за сваляне на електронна поща: esf-movie@speleo-bg.org

Добре е филмите да бъдат в рамките на 30 минути, а слайдшоуто до 15 минути. Всеки участник може да изпрати само по 1 филм или слайд шоу.

Оценяването на филмите и слайд шоутата ще бъде направено чрез гласуване от публиката.

Трите най-добри творби ще получат награди от нашите спонсори.

Краен срок за получаване на филм или слайдшу: 1 август 2019 г.


Покана за участие в Спелео Олимийски игри

По време на форума ще се организират и традиционните Спелео Олимпийски надпревари.

Предвидени са надпревари в няколко дисциплини:

  • Отборно състезание, включващо преминаване на въжена система и катерене или слизане по стълба, прихващане на пострадал, и пренасяне на багаж.
  • Индивидуално състезание за скоростно изкачване по въже, пуснато през ролка.
  • Комбинирано индивидуално състезание, включващо преминаване на изкуствено направен тесняк с багаж и връзване на възли със затворени очи.

Състезанията ще се проведат в специално оборудвана за целта зала и на открито, на територията на центъра. Предвидено е състезанията да се проведат в рамките на два дни (петък и събота), като началото и края ще бъдат съобразени с предварителните заявки за участие.

Всички, които желаят да се включат в състезанията е необходимо да си подсигурят лична екипировка, използвана при техника на единичното въже. Регистрациите за участие ще се направят на място.

Организаторите са предвидили награждаване на класиралите се на призовите места (от 1 до 3 място) във всяка отделна дисциплина от състезанията.

Подробности за отделните дисциплини и наградния фонд ще бъдат публикувани в третия циркуляр.