Pre-meeting Program

Като част от 13-ти ЕвроСпелео Форум е предвидена предварителна програма (21-25 септември), която ще включва пещерни, планински и културни мероприятия.
Планирани са две основни дейности, които са в различни части на България. Едната е в красивата и все още дива Западна част на Родопите. Другата включва посещения на пещери в района на София.

„Кастракли 2019“, Западни Родопи

От 21 до 25 септември в района на хижа Орфей, резерват Кастракли, гр. Борино ще може да се включите в експедиция „Кастракли 2019“ с цели изготвяне на карти на пещерите в района, проучване на новооткрити части, вземане на GPS координати на перспективни обекти в района на биосверен резерват Кастракли.

Атрактивна част от проявата ще бъде провеждането на спортно състезание.

Предвидени са трекове и запознаване с природните забележителности: „Ягодинска пещера“, „Дяволското гърло“, Биосферен резерват „Кастракли“, Триградско и Буйновско ждрело.

Всички регистрирани участници в ЕвроСпелео Форум 2019 ще могат да посетят безплатно благоустроените пещери в района: „Ягодинска пещера“ и „Дяволското гърло“.

Тук може да намерите повече информация за експедиция „Кастракли 2019“

Посещения на пещери в района на София

В рамките на предварителната програма, са предвидени посещения на пещери, намиращи се в близост до София.

За дните вторник, сряда, четвъртък и петък са планирани посещения на пещери, намиращи се в близост до София. Предвидени са посещения в следните пещери: Духлата, Темната дупка на Лакатник, Темната дупка на Беренде извор и Елата.

Повече информация за пещерите ще може да се намери скоро на уеб сайта на форума.

Всички посещения на пещери ще бъдат с организирани водачи. Тези, които нямат възможност да ползват собствен транспорт е необходимо да го отбележат в онлайн регистрационния формуляр

Тук може да намерите повече информация за пещера „Духлата“
Тук може да намерите повече информация за експедиция „Темната дупка“ Лакатник
Тук може да намерите повече информация за експедиция „Темната дупка“ Беренде извор
Тук може да намерите повече информация за пещера „Елата“